PolİKLİNİKLER

ÜROLOJİ (BEVLİYE)

Üroloji Kliniğimiz de tedavi edilen hastalıklar :
* Üriner sistem taş hastalıkları (böbrek,idrar yolları,mesane,üretra)
* Cinsel fonksiyon hastalıkları
* Prostat hastalıkları
* Erkeklerde kısırlık
* İdrar yolu enfeksiyonları
* Ürolojik enfeksiyonlar
* Çocuk ürolojisi
Üroloji Kliniğimiz, ürolojik hastalıkların teşhis ve tedavisi için , gerekli tıbbi ve teknik donanıma sahiptir. Hastanemiz açık ameliyatların yanı sıra , tüm kapalı ameliyatlar içinde gereken alt yapıya sahiptir.
Ürolojik rahatsızlıklar, erkeklerde böbrekler, idrar yolları, mesane, prostat, penis, testisler ve epididimler ile ilgili problemlerdir.Bayanlarda, böbrekler, idrar yolları, mesane ve cinsel hastalıklar üroloji kliniğinde değerlendirilen sorunlardır.
Kişiye özel, aynı zamanda partneri de etkileyen sertleşme (ereksiyon), doyum(orgazm) ve boşalma (ejekülasyon) gibi, erkek cinsel fonksiyon bozukluklarının tanı ve tedavisi yapılmaktadır.
Prostat Tedavisinde Altın Standart Özellikle orta yaş üstü erkeklerin korkulu rüyası olan Prostat Hastalığı Özel ŞAR Hastanesinde Plazma Vaporizasyon Yöntemi ile daha kolay ve konforlu bir şekilde tedavi ediliyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Özel ŞAR Hastanesi Üroloji ( Bevliye ) Uzmanı Opr. Dr. Barış KABADAYI , Prostatın yalnızca erkeklerde bulunan ve idrar kesesinin altında yer alan bir salgı bezi olduğunu , 55 yaşına gelen erkeklerin % 50 sinde , 80 yaşına ulaşan erkeklerin ise yaklaşık % 80-90 ’ın da prostat görülmekte olduğunu ve % 40 ’ ının tedaviye ihtiyacı oluğunu belirtti. Prostatın ;
* Sık idrara çıkma,
* Gece idrara kalkma ,
* Kesik kesik ve dala damla idrar yapma ,
* İdrar kesesini tam boşaltamama hissi ,
* İdrar tutmada güçlük ,
* İdrar akış gücünde azalma ,
* İdrar yapmaya başlarken zorlanma ,
* Ikınarak idrar yapma ,
şeklinde belirtiler verdiğini söyleyen Opr. Dr. Barış KABADAYI iyi huylu prostat büyümelerinin ilaçla veya cerrahi müdahale ile tedavi edilebileceğini ancak prostatı yok eden bir ilacın henüz bulunamadığını sözlerine ekledi.

Böbrek yetmezliği, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu, idrar kesesi taşı, böbreklerde genişleme, kanlı idrar yapma, hiç idrar yapamama gibi komplikasyonları olan hastaların cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesi gerektiğini belirten Opr. Dr. Barış KABADAYI , hastanın zamanında ameliyattan kaçınması ile zamanla mesane ve böbreklerde kalıcı hasarlar oluşabileceğini ve yas ilerledikçe ameliyatı kaldıramayacak duruma gelebileceğini belirtti.
Cerrahi tedavi seçeneklerinin başlıcaları açık prostat ameliyatı ve kapalı prostat ameliyatıdır. Günümüzde en yaygın önerilen ameliyat olan kapalı prostat ameliyatında herhangi bir kesi yapılmadan idrar borusundan girerek ameliyat yapılmaktadır.
Özel ŞAR Hastanesinde prostat ve mesane tümörü tedavilerini kapalı cerrahi müdahale yöntemi ile gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Barış KABADAYI , “Kapalı prostat ameliyatı prostat tedavisinin altın standardıdır” dedi
Plazmavaporizasyon yöntemi ile prostat, penisten girilip ağrısız ve acısız bir şekilde buharlaştırılır ya da küçük parçalar halinde alınarak temizlenir. Bu teknoloji, kalp ve akciğer rahatsızlıkları gibi genel anestezi ile ameliyat olma riski bulunan hastalara lokal anestezi ile ameliyat olma imkanı sunmaktadır ayrıca hasta üzerinden elektrik akımı geçmez böylece kalp ve akciğer hastalarında rahatlıkla uygulanabilir.
Plazmavaporizasyon yöntemi sayesinde cinsel fonksiyon kaybı genellikle görülmez. Ameliyat sonrası dönemde kanama riski çok düşük olduğu için sonda kalma süresi çok kısadır. Hasta 1-2 gün içerisinde taburcu edilebilir.
Kesilen ve buharlaştırılan doku kömürleşmediği için patolojiden (doku incelemesi) kesin sonuçlar alınabilir böylece prostatın kötü huylu olup olmadığı kesin olarak belirlenebilir. Lazer gibi yöntemlerde doku çıkarılamadığı için patalojik inceleme yapılamaz.
Plazmavaporizasyon yöntemi bilinen en güvenilir yöntemdir ve iyi Huylu Prostat Büyümesi (BPH) için kesin çözümdür.Plazmavaporizasyon yöntemi diğer kapalı ameliyat yöntemlerinde olduğu gibi yalnız küçük prostatlara değil, açık ameliyat gerektiren büyük prostatlara da uygulanabilmektedir.

Böbrek Taşı Kırma Cihazı – ESWL
Böbrek taşı konusunda da hastanelerine yoğun bir hasta müracaatı olduğunu belirten Opr. Dr. Barış KABADAYI , “ eskiden hastalarımız böbreklerinde ki taşlarını kırdırmak için Trabzon a veya daha uzak illere gitmek zorunda kalıyorlardı ancak hastanemizde kurduğumuz ESWL – Böbrek Taşı Kırma Ünitesiyle artık hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmamıştır “ dedi.
Rize ve Artvin Bölgesinde sadece Özel Şar Hastanesinde kurulu bulunan ESWL (Taş Kırma) ünitesinde , vucut dışında oluşturulan şok dalgası ile cerrahi müdahaleye gerek duymadan böbrek taşları kırılmaktadır.
ESWL yöntemiyle ultrasound cihazı ve skopi görüntüleme yöntemiyle çok hassas bir şekilde taşın tespiti yapılıyor ve taş kırma işlemi gerçekleştiriliyor.

YAPILAN İŞLEMLER

  • ESWL (Böbrek Taşı Kırma)
  • Cinsel Fonksiyon Hastalıkları
  • Prostat Hastalıkları
  • Erkeklerde Kısırlık
  • İdrar Yolu Enfeksiyonları
  • Çocuk Ürolojisi
  • Üriner Sistem Taş Hastalıkları

Doktorlarımız

Opr. Dr Barış KABADAYI

Üroloji (Bevliye)

Opr. Dr Barış KABADAYI

Tıp Eğitimi:
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi

Uzmanlık Eğitimi:
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi

Telefon: 0464 212 11 03
Mail: b.kabadayi@sarhospital.com.tr

   Randevu

Bültenlerİmİze Üye Olun

Güncel Haberlerimizi ve duyurularımızı mail olarak almak istiyorsanız, mail adresinizi girerek abone olabilirsiniz.